Kerner Klára Mária
  Hitoktató
 
Pécsen 1959. április 3-án születtem, április 11-én a Hásságyi templomban a keresztség szentségében részesültem melyben a Klára Mária nevet kaptam. Szüleim vallásosan neveltek. Édesanyámtól társként a Sík Sándor és Schütz Antal - Kalauz a lelki életre- imakönyvet kaptam. Érdekesség még, hogy egy időben a káplánok, akik az Olaszi plébániára kerültek - ők lettek Hásságy lelkipásztorai – következő dispoziciójukat a gyárvárosi plébánián folytatták.
1982-től foglalkozom gyermekekkel csecsemőgondozókén, kollégiumi gyermekfelügyelőként, majd 1989-től Maróti Joli néni mellett a Prohászka Otthonban egy évig voltam szociális ügyintéző és innen hívtak kollégiumi tapasztalataimra hivatkozva a Pécsi Püspöki Énekiskolába. Közben állami felsőoktatási tanulmányokat folytattam. A Pécsi Teológiai Tanfolyam elvégzése után 2000-ben általános iskolai okleveles hitoktatónak nyilvánítottak. A tanfolyam megkezdése után rövid időn belül éreztem, hogy szeretnék mindig több időt Isten dolgaiban lenni. Több Szerzetes Renddel volt mély lelki kapcsolatom 1981-től. Az Énekiskola átszervezése után őt évig a Prohászka Otthon alkalmazásában voltam. Közben a Pécsi Tudományegyetem- Bölcsészettudományi Kar pedagógia szakán (2005-ben.) pedagógia szakos bölcsész tanár végzettséget szereztem. Szakdolgozati témám: A Római Katolikus Egyház tanítása a házasságról, családról. A tanár szak témája: Családpasztoráció. Konzulensem a Plébániánkon többek által tisztelt Dr. Adoinyiné Gábori Mária volt.

Hitoktatás? Miért választottam hívatásomnak? 
Szeretném remélni, hogy Isten választott engem Lelkiatyám tanácsára mertem belevágni. Immár több mint egy évtizede.
Megtapasztaltam, hogy „… Isten, aki hajdan szólott, megszakítás nélkül beszél Jegyesével” (DV.8.)
Korunk nagy Szentjei különösen Szent II. János Pál Pápa egész életében írásaival buzdít és példát adott nekünk, hogy az Ige szolgálatában ennek a végtelen SZERETETNEK hangja legyünk. 
Erre a Jegyességre mindannyian az idők kezdete óta meghívást kaptunk!