Rádulyné Dravetzky Andrea
Hitoktató
 
 
Dicsértessék a Jézus Krisztus!
 
Rádulyné Dravetzky Andrea vagyok, Kárpátalján, Ungváron születtem 1975-ben. 1993 óta élek Pécsett, elvégeztem a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolát, illetve a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar óvodapedagógus szakát. Itt Pécsett mentem férjhez 1998-ban és három gyermek édesanyja lettem.
 Jelenleg a Ciszterci Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, rövidebb nevén a Ciszterci Nevelési Központ óvodájában dolgozok Óvodapedagógusként.
Szerencsés vagyok, mert minden reggel örömmel megyek a gyerekek közé. Úgy érzem sokszor, hogy haza megyek, és minden kisgyermek egy kicsit az enyém, akiért felelős vagyok úgy is mint pedagógus és úgy is, mint anya. Mivel nagyon szeretem a hivatásomat, ezért nekem a munka nem teher, hanem minden nap ajándék, és lehetőség újabb feladatokkal megbirkózni.
Az idei tanévtől megbízást és lehetőséget kaptam Feri atyától újabb kihívásnak és lehetőségnek eleget tenni, hisz óvónőségem mellett négy keleti városrészi intézményben bíztak rám hitoktatói feladatokat. Így én leszek a hitoktató a Vargha Damján utcai óvodában, a Gyárvárosi Zsolnai óvodában, a Buzsáki utcai óvodában és Pécs-Somogyban a Kolping-házban tartok majd hittan fakultációt fiatalok számára.
 
„A gyermekeknek és a családoknak is szüksége van imádságra. A szeretet otthon kezdődik, ezért fontos, hogy együtt imádkozzunk. Ha együtt imádkoztok, akkor együtt maradtok és úgy szeretitek egymást, ahogy az Atya szeret titeket”
Teréz anya