Szent Péter és Pál apostolok kápolna - Újhegy

Újhegy Pécs kelet - délkeleti városrésze. Korábban Szabolcs község külterületéhez tartozott.
Nevének eredete a XVII. század végéig nyúlik vissza, amikor is a falu belsőségéhez közel eső szőlőhegy betelepítése után (1680 táján) újabb területet vontak be a szőlőművelésbe. Azaz a mai Szabolcs - hegyhez képest számított új hegynek a terület. A XX. században Újhegy szomszédságában jelentős ipartelep jött létre, majd ide települt a Gázgyár, Kokszmű, Villamos Erőmű és a Brikettgyár.
Újhegy kezdetben hétvégi házas övezet volt, azonban köszönhetően az ipartelep nyújtotta munkahelyeknek, egyre többen költöztek Pécs új városrészébe. Gombamód szaporodtak az új családi házak, és több tucat új utca nőtt ki a földből. Mára már több mint 3 ezer lakója van a városrésznek.
Újhegy a Gyárvárosi Munkás Szent József Plébánia filiája. A Szent Péter és Pál tiszteletére épült kápolnát 1991-ben Mayer Mihály Püspök Atya szentelte fel. A kápolna egy lakóházból lett kialakítva, melyet annak tulajdonosa hagyott az Egyházra. Más hitközségekhez hasonlóan itt is jellemző, hogy zömében idősebb híveink vesznek részt a szentmiséken, de egyre nagyobb számban jelennek meg a fiatalabbak is, mely bizakodásra ad okot. A hívők számának növekedésének köszönhetően elmondhatjuk, hogy kápolnánk kicsinek bizonyult, így terveink között szerepel egy új templom építése Újhegy közösség számára.

Bogád
Pécs - Hird
Nagykozár
Pécs - Somogy
Pécs - Vasas
Pécs - Újhegy
Romonya
Pereked
Pécs - Gyárvárosi templom
Ellend